PLUS Almelo maakt Almelose clubs blij met een cheque

In de vier PLUS supermarkten in Almelo werden eind november grote cheques uitgedeeld. Waarom? Omdat klanten wekenlang konden sparen voor hun favoriete club of vereniging. Tientallen clubs werden blij gemaakt met een mooi bedrag. Wij spraken een aantal van de gelukkigen.

Van 5 september tot en met 13 november spaarden klanten van PLUS Wemekamp, PLUS Schuldink, PLUS Brughuis en PLUS Van Limbeek sponsorpunten voor clubs en verenigingen uit de buurt. Hoe meer punten, hoe groter de cheque voor de club.

Flink gespaard

De biljartvereniging, koren, dansverenigingen en de scouting: verschillende clubs en verenigingen werden aangemeld door Almeloërs. En er werd ook flink gespaard! De uitgedeelde cheques verschillen van een paar honderd euro tot wel bijna drieduizend euro. Het bedrag hangt af van hoeveel sponsorpunten de club of vereniging heeft gekregen van de PLUS klanten in Almelo.

Cadeautje voor de club

De PLUS supermarkten in Almelo maakten 39 clubs en verenigingen blij met in totaal 40.000 euro. Wat de clubs met de cheques gaan doen? Dat mogen ze naar eigen inzicht bepalen. Het geld wordt besteed afhankelijk van wat de club goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld nieuwe materialen, onderhoud van het clubhuis of een activiteit voor de leden. Wij vroegen een aantal clubs wat ze met het bedrag gaan doen.

Blije ontvangers

Erik Pezij van stichting Ieder Kind een Sint ontving een grote cheque van 2.314 euro. “We zijn er superblij mee. De inkomsten van de stichting liggen op dit moment stil omdat we voor het tweede jaar op rij niet echt iets kunnen doen met Sinterklaas. We werken altijd een jaar vooruit, dus met dit bedrag gaan we volgend jaar veel kinderen blij maken.”

Erik is ontzettend blij met de steun die hebben gekregen. “Fijn dat zoveel Almeloërs voor ons hebben gespaard. De punten kwamen uit het hele land, zelfs via de post! Als dank zijn we bij PLUS langs geweest met Sinterklaas zodat kinderen met hem op de foto konden.”

Goede timing

Namens basketbalvereniging Uitsmijters mocht Petra Slots een cheque van 920 euro in ontvangst nemen. “Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.” Wat ze ermee gaan doen? “Dat is een hele goede vraag,” zegt ze lachend. “Waarschijnlijk gaan we het geld inzetten om langs te gaan bij scholen. Zo willen we kinderen enthousiast maken voor de Little Legends. Dat zijn onze teams voor de jongste kinderen.”

Petra vond het een fantastische actie van PLUS. “Vooral in deze tijd, want voor verenigingen is het lastig om geld te verdienen. Heel fijn dat we nu een cheque hebben ontvangen.”

Verantwoorde supermarkt

Almelo heeft vier PLUS vestigingen, allemaal gerund door zelfstandig ondernemers: PLUS Wemekamp, PLUS Schuldink, PLUS Brughuis en PLUS van Limbeek. De ondernemers werken nauw samen, staan middenin de maatschappij en leveren graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Mede daardoor is PLUS voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt.

Dit artikel is geschreven door www.indebuurt.nl

Openingstijden

ma t/m za 08:00 – 21:00
zo 10:00 – 18:00

Quick Links

© 2023 gemaakt door www.jesworryless.nl