BAM! Deze Nederlandse supermarkt rockt op het gebied van duurzaamheid én wint een prijs

Met een prachtige gemiddelde score van 7,26 wint PLUS opnieuw de felbegeerde titel van ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ in Nederland! Dit is alweer de achtste keer dat PLUS deze prijs binnenhaalt. Duncan Hoy, de Algemeen Directeur van PLUS, heeft de prijs in ontvangst genomen van niemand minder dan Milan Peeters van GfK en Peter Garstenveld van Vakmedianet.

Elk jaar beoordelen duizenden consumenten van het GfK consumentenpanel de Nederlandse supermarktketens op negen duurzame aspecten. PLUS scoort het hoogst op zes van deze aspecten, waaronder dierenwelzijn, buurtactiviteiten, biologisch assortiment en milieuvriendelijke maatregelen. Dit is een echte erkenning van de klant! Meer dan 22.000 consumenten namen deel aan het onderzoek.

Een geweldige eer

Eric Leebeek, de commercieel directeur van PLUS Retail, is superblij met deze prijs. Hij zegt: “Het is een geweldige eer om voor de achtste keer te worden verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Onze klanten waarderen vooral de stappen die we zetten naar een duurzamer assortiment. Maar we hebben dit niet alleen bereikt; de ondernemers en supermarktmanagers die met lokale initiatieven het verschil in de buurt maken, verdienen ook een pluim. Deze prijs is voor alle PLUS medewerkers in de winkels, distributiecentra en het servicekantoor. Samen maken we het verschil en dit geeft ons de motivatie om elke dag te blijven werken aan goed eten uit gezonde ketens.”

Nederlandse boeren en telers

PLUS houdt van goed eten. Want goed eten verbindt iedereen, elke dag. Met de producten die in de PLUS schappen liggen, heeft de supermarkt impact tot aan het begin van de keten. Meer dan 60 procent van het groente en fruit komt van Nederlandse boeren en telers. Gesneden groenten van het huismerk dragen zelfs het On the Way to Planet Proof keurmerk. Sinds 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt standaard biologisch. En toch blijven klanten dezelfde prijs betalen die ze gewend zijn. PLUS legt het prijsverschil zelf bij, zodat de boeren de meerprijs krijgen die bij biologische producten hoort.

Een ander duurzaam voorbeeld is Klaverland Boerenbuiten: een vogelvriendelijke kaas die duurzaam wordt geproduceerd door Friese kaasboeren. PLUS betaalt de boeren een premie bovenop de reguliere melkprijs, zodat de kaasboeren zich kunnen inzetten voor meer biodiversiteit. Op deze manier krijgen koeien en de natuur de ruimte, met als doel om weidevogels zoals de grutto en de kievit te behouden.

Bij PLUS kun je dus met een gerust hart boodschappen doen! Deze supermarkt doet er alles aan om de wereld een beetje beter te maken.

Dit artikel is geschreven door www.indebuurt.nl

Openingstijden

ma t/m za 08:00 – 21:00
zo 10:00 – 18:00

Quick Links

© 2023 gemaakt door www.jesworryless.nl